Machtige
Dolomieten

In het najaar van 2018
organiseren we weer
een groepsreis naar
de Brenta Dolomieten.

We maken een aantal
indrukwekkende bergwandelingen en nemen deel aan een workshop speuren. Dit alles samen met onze honden!

Ga jij ook mee?!

 

Locatie

Waar verblijven we?

We verblijven deze week in een prachtig gastenverblijf midden in de natuur in Val di Rabbi. Deze vallei in Noord Italië is gesitueerd ten westen van Trento in het Italiaanstalige gedeelte van de Dolomieten. Val di Rabbi is gelegen in het Parco Nazionale dello Stelvio en grenst aan het Parco Naturale Adamello di Brenta. Deze ligging zorgt ervoor dat we wandelingen kunnen maken in verschillende soorten natuur en overal in de bergen zijn. De mooie stad Trento ligt op ongeveer een uur rijden, ook dit is zeer de moeite waard. Verder zijn er genoeg kleine stadjes en dorpjes in de buurt om te bezoeken.

De berghut waar we verblijven is 5 jaar geleden gerenoveerd en beschikt over sfeervolle kamers met elk een eigen moderne badkamer. Er is een gezamenlijke ruimte waar we ontbijten en gezellig kunnen borrelen bij het haardvuur. Daarnaast is er een gezamenlijke keuken beschikbaar waar gekookt kan worden en de koelkast kan worden gebruikt. Bij mooi weer kan er gebruik worden gemaakt van de barbecue met een spectaculair uitzicht op de omgeving. De tuin is niet omheind maar de honden (die niet weglopen) kunnen los lopen in de tuin omdat we midden in de natuur zijn.

 

Programma

Programma van dag tot dag

Dagelijks wordt er een ontbijt geserveerd in de gezamenlijke ruimte.

Zaterdag

Op zaterdag verwelkomen we je graag vanaf 15uur. Iedereen kan rustig zijn spullen naar de kamer brengen en rond 18uur starten we met een gezamenlijke kennismakingsborrel. Bij mooi weer kan dit buiten in het zonnetje! Zaterdagavond verzorgen wij een eenvoudige maaltijd die in de gezamenlijke ruimte wordt geserveerd.

Uiteraard is het mogelijk om op zaterdag later aan te komen mocht je zaterdagochtend in Nederland vertrekken. Dit horen we graag, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Zondag

Na het ontbijt kan iedereen zich klaarmaken voor een mooie wandeling. We vertrekken vanaf de accommodatie voor een uitdagende wandeling van ongeveer 5 uur. Na een stevige klim genieten we van de berglucht en hebben we onze eerste lunch/picknick met uitzicht. We vervolgen onze route langs een uitkijkpunt waar we de hele vallei kunnen zien liggen. Bij het afdalen passeren we de waterval waar deze vallei bekend om staat.

Maandag

Ook vandaag gaan we een prachtige wandeling maken, we vertrekken vroeg in de middag na de lunch. We maken een wandeling en eindigen in een restaurant waar we onder het gezelschap van onze honden gaan eten. Deze wandeling duurt ongeveer 4 uur en onderweg verzorgen wij een drankje en het diner.

Dinsdag

Vandaag gaan we leren speuren met Claudio. Claudio leidt reddingshonden op om mensen die bedolven zijn onder een lawine op te sporen, zelf heeft hij twee reddingshonden. Hij gaat ons de beginselen leren van het speuren naar mensen, of misschien vindt jij het wel handig als je hond je sleutels of telefoon kan opsporen? We volgen een workshop van ongeveer 4 uur met onze eigen honden. Hopelijk zijn onze honden net zo enthousiast als Claudio. Na de workshop heb je de handvatten om zelf verder te gaan met het trainen van de neus.

In de avond verzorgen wij een maaltijd en voor de waaghalzen een avondwandeling. We vertrekken zodra het donker is(rond 21:00-21.30uur). Wij zorgen voor voldoende lampjes. Tijdens deze wandeling hebben we grote kans wild, zoals reeën en vossen, te spotten.

Woensdag

Vandaag is een vrije dag. Mocht het nodig zijn dan geven wij graag tips over wat er in de omgeving te doen is. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Lago Tovel, Val di Non of Trento.

Donderdag

Ook vandaag gaan we een prachtige wandeling maken, rond 10:30 vertrekken we. In het naastgelegen dal rijden we omhoog om daar rond een bijzonder mooi meer te wandelen. Met de sneeuwtoppen op de achtergrond bezorgt dit ontzettend blauwe meer ons nog iedere keer kippenvel! Deze wandeling duurt ongeveer 4,5 uur en onderweg verzorgen wij de lunch.

Vrijdag

Na het ontbijt vertrekken we voor een mooie wandeling. We gaan onze vermoeide benen nog een keer een uitdaging geven. We lopen een grote ronde door ons eigen dal en gaan op een schitterende plek lunchen. Na de lunch gaan we door naar een Tibetaanse brug in de bergen, last van hoogtevrees?

In de avond hebben we een gezamenlijk diner in een berghut waar we zeer waarschijnlijk geen toerist zullen zien! Eventueel kunnen we hier naartoe rijden maar leuker is het om gezamenlijk te wandelen voor wie nog kan.

Zaterdag

Na het ontbijt kan iedereen tot 10:00uur vertrekken.


Omdat we samenwerken met lokale ondernemers kan  het zijn dat er nog wat geschoven wordt in de activiteiten van dag tot dag. De genoemde activiteiten staan (afhankelijk van de weersomstandigheden) wel vast.

 

 

Voor wie?

Voor wie is het programma geschikt?

Het programma is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om samen met de hond op vakantie te gaan. Wel is het belangrijk dat je hond in staat is om een week met andere honden op te kunnen trekken. De hond zal dus sociaal gedrag moeten vertonen naar andere honden en mensen. De groep bestaat ongeveer uit zes tot acht verschillende honden en baasjes.

Voor de bazen is het natuurlijk ook belangrijk dat je het leuk vindt om met andere mensen op te trekken, de activiteiten doen we gezamenlijk in een groep van ongeveer zes tot acht personen. Een gemiddeld goede conditie volstaat om de wandelingen mee te kunnen doen. We zorgen dat iedereen de wandelingen als leuk ervaart dus af en toe zullen we op elkaar moeten wachten.

Een aantal activiteiten vinden plaats vanaf het gastenverblijf. Voor de andere activiteiten is eigen vervoer nodig. Ook gezien de bereikbaarheid van de berghut (bovenin de vallei) is eigen vervoer noodzakelijk.

Wij hechten waarde aan veiligheid en willen de volgende materialen met klem adviseren:

 • Degelijke waterdichte wandelschoenen, minimaal categorie A/B, bij voorkeur B (zorg dat ze ingelopen zijn want je gaat ze gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn).
 • Heupband om de hond aan te kunnen lijnen. Dit om te zorgen dat beide handen vrij zijn, aangezien we ook over smalle paden lopen.
 • Regenjas. Het weer in de bergen laat zich niet altijd voorspellen, een regenjas en eventueel regenbroek of sneldrogende wandelbroek zijn dan ook aan te raden.
 • Zelf lopen wij graag met wandelstokken in de bergen, bij stijgen en dalen zorgt dit voor extra stabiliteit.

Plezier voor baas en hond staat de hele vakantie uiteraard voorop!

Data & Prijzen

Data

Aankomst 22 september – vertrek 29 september 2018
Aankomst 13 oktober – vertrek 20 oktober 2018

Prijzen

De prijs op basis van 2 personen is €689 per persoon.
De prijs op basis van 1 persoon is €779 per persoon (enkel op basis van beschikbaarheid 1 persoons kamer, in overleg).
Een derde persoon op een tweepersoonskamer is in overleg mogelijk.
Op het moment van boeken wordt een aanbetaling van 20% in rekening gebracht. Vijf weken voor aanvang van de reis sturen wij de rekening voor het volledige bedrag.

Inclusief:

 • Verblijf in een eigen kamer inclusief badkamer
 • Eén hond per persoon
 • Welkomstborrel
 • 7x Ontbijt
 • 5x Lunch (picknick)
 • 4x Diner
 • Genoemde excursie en begeleide wandelingen
 • Eindschoonmaak
 • Toeristenbelasting
 • Wij werken samen met Natteneuzen.nl, deelnemers aan onze reizen krijgen hier een speciale korting.

Exclusief:

 • Vervoer (ook naar activiteiten dient eigen vervoer gebruikt te worden).
 • Eigen gemaakte kosten.
 • Hondenvoer dien je zelf mee te nemen.

 

Geniet mee!

Ga samen met je hond mee naar deze prachtige plek! Geniet van de rust en stilte van de mooie natuur en bezoek een van de mooie steden in de omgeving!